Jsou lidé, kteří pro nás znamenají celý svět...
O to těžší je ztratit je a uchovávat jen ve vzpomínkách

Krůtí guláš

20. května 2015 v 8:29 | Romi |  Recepty
Ingredience:

1/2 kg krůtího masa
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
5 lžic hladké mouky
olej
koření: červená paprika (sladká, pálivá)
majoránka, sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín
špetka nového mletého koření

Postup:

Krůtí maso pokrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme maso, osolíme, opeříme, přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín, majoránku, špetku nového koření a papriku sladkou - kdo má rád i pálivou.
Maso orestujeme - necháme zatáhnout, mírně podlijeme vodou či vývarem a necháme dusit do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, zahustíme, necháme provařit cca 10 minut a guláš je hotov. Příloha, knedlíky, těstoviny..Co kdo má rád..



Komentáře

1 Jarka | Web | 15. června 2015 v 20:19 | Reagovat

Zrovna krůtí maso v mrazáku nemám, ale mám tam kuřecí a myslím si, že bych to mohla zkusit z něj. Zamlouvají se mi i ty těstoviny, ty má manžel rád. ;-)

2 Evelin | Web | 7. července 2015 v 18:44 | Reagovat

To je dobrý nápad. Je to rychlovka Z krůtího masa a vůbec z drůbeže jsem guláš ještě nevařila. Mohla  bych vyzkoušet tento víkend. :-)

3 Maruška-Fukčarinka | Web | 22. listopadu 2015 v 19:21 | Reagovat

Guláš krůtí máme moc rádi a dala bych si Romanko hned. Těstoviny k tomu báječná volba.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.