Ingredience:
1/2 kg krůtího masa
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
5 lžic hladké mouky
olej
koření: červená paprika (sladká, pálivá)
majoránka, sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín
špetka nového mletého koření
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
5 lžic hladké mouky
olej
koření: červená paprika (sladká, pálivá)
majoránka, sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín
špetka nového mletého koření
Postup:
Krůtí maso pokrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme maso, osolíme, opeříme, přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín, majoránku, špetku nového koření a papriku sladkou - kdo má rád i pálivou.
Maso orestujeme - necháme zatáhnout, mírně podlijeme vodou či vývarem a necháme dusit do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, zahustíme, necháme provařit cca 10 minut a guláš je hotov. Příloha, knedlíky, těstoviny..Co kdo má rád..
