Jsou lidé, kteří pro nás znamenají celý svět...
O to těžší je ztratit je a uchovávat jen ve vzpomínkách

Brambory

30. ledna 2009 v 15:23 |  Tipy z přírody
V přírodním stavu obsahují tyto podzemní hlízy až 80% vody, sacharidy(především ve formě škrobu), vlákninu a bílkoviny, které patří díky vysokému obsahu esenciálních aminokyselin mezi nutričně nejhodnotnější bílkoviny rostlinného původu. Brambory jsou také jedním z nejbohatších zdrojů antioxidantů a významným zdrojem vitaminů i minerálních látek. Vařené neobsahují žádný tuk a ve 100g mají pouze 70 kcal. Při smažení se však jejich energetická hodnota zvyšuje až na 400kcal ve 100g a průmyslově vyráběné chipsy obsahují zhruba 30% tuku. Na salát se hodí brambory lojovaté, na kaši zase moučné.


Komentáře

1 Ľudka | Web | 30. ledna 2009 v 15:34 | Reagovat

ja mám najradšej kašu - a robím si ju tak, že keď sa zemiaky uvaria, dám si tam trošku masla roztopiť a mlieko si tam dám, potom ich popučím a zjem aj také čísté, lebo to je pre mňa chutná dobrota

2 Evelin ♥SB♥ | Web | 30. ledna 2009 v 16:14 | Reagovat

Bez brambor si nedovedu představit vaření! A mojí milovanou cmundu po kaplicku!!!

3 dvounulinka SB | Web | 30. ledna 2009 v 18:56 | Reagovat

braburky su nej

4 Atanerka - SB=love | Web | 30. ledna 2009 v 19:50 | Reagovat

hodně zajímavé

nenapadlo by mě že hlizy jo 80% vody

5 Katka-Sbéčko,které těmá moc rádo | Web | 31. ledna 2009 v 12:31 | Reagovat

Já mám ráda brambory,na různý způsoby i jako kaši zrovna dneska jsem měla kaši s jatrovym gulášem.Dost mě překvapilo,že v soě mají tolik vody

6 Ajka | Web | 4. února 2009 v 13:35 | Reagovat

Zrovna předevčírem mě brambory pěkně naštvaly. Dělala jsem bramborovou kaši a vůbec mi nechutnala. Kdyby to bylo poprvé, ale takhle "hnusná" byla i předposledy. Dělám ji pořád stejným způsobem, možná byly špatný brambory. No zkusím to dotřetice :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.